About Me

你好!

Welkom op mijn blog. Lees hier over alle bijzondere, dagelijkse dingen die je in China meemaakt.

Over Lotje

Ik ben Charlotte, een jaar geleden ben ik afgestudeerd met een master in Sinologie en General Management. In september 2016 startte ik het eerste hoofdstuk van mijn carrière. Door het West-Vlaamse bedrijf NSE nv werd ik naar hun buitenlandse afdeling in Ningbo (Zhejiang, China) als Project Manager uitgestuurd. Na een fantastisch jaar in Ningbo ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan om als Office Manager een kantoor in  Shijiazhaung te starten.

Mijn liefde voor China is er ongetwijfeld gekomen na mijn buitenlandse studie in Shanghai. Eens terug in België kon ik deze ervaring niet vergeten en was er niets dat mijn avontuurlijk ziel tot rust kon brengen. Daarom besliste ik een sprong in het onbekende te nemen en te verhuizen naar Ningbo.

IMG_5199

Dit hele avontuur hoef ik gelukkig niet alleen te doen en heb ik mijn vriendje Mathias aan mijn zijde. Deze was gek genoeg om me helemaal tot in het verre Oosten te volgen. Ondertussen delen we alles, van onze liefde voor fried noodles en mini hikes tot waar onze avonturen in China ons leiden.

 

 

 

 

Ergens gedurende dit avontuur ben ik gegroeid van het meisje die met moeite de weg durfde te vragen in het Chinees, naar iemand die zonder nadenken een fabriek binnen stapt om ons bedrijf voor te stellen. Bij mijn vertrek was ik zo onzeker of het wel de juiste keuze was om in China te gaan werken. De meeste van mijn vrienden begonnen een job en settelden zich niet zo ver van huis. Toch koos ik ervoor mijn hart te volgen. Ik verhuisde naar Azië om te werken, nieuwe plaatsen te ontdekken, mensen te leren kennen en zo mijn eigen geluk te maken.

Over Lotje in 中国

中国 (zhōngguó) heeft als betekenis “China”.  Zhongguo betekent letterlijk  “Rijk van het midden”, aangezien ook de Chinezen hun land in het midden van de wereldkaart afbeelden. Dus de titel van mijn site “Lotje in 中国“ vertaalt zich als “Lotje in China”en bij deze heb je ook een woordje Chinees geleerd!

Mijn blog heb ik gestart als een manier voor familie en vrienden op de hoogte te houden.  Over de tijd heen is het veranderd naar een hobby en een manier om andere expats in China te bereiken en te helpen. Ik schrijf zowel in het Engels als Nederlands. In mijn moedertaal schrijf ik vooral zodat mijn grootouders mijn avonturen kunnen volgen, want laten we eerlijk zijn – het zijn mijn grootste fans.

Mijn blog is vooral gericht op expats in kleinere steden, al is het hulp bieden met instructies over hoe een auto te huren of ideetjes te delen voor een daguitstap. Het doel is om aan te tonen dat reizen en leven in Azië gemakkelijker is dan je denkt en zelfs een fantastische ervaring kan zijn. Je hoeft niet te doen wat alle anderen doen: of dat nu backpacken is in Thailand, sushi proeven in Japan of verhuizen naar China. Om het leven waar je van droomt te volgen, is dat niet het grootste avontuur van allemaal?