Cangyan Mountain
reizen Shijiazhuang

Trip to Cangyan Mountain 苍岩山

Cangyan Mountain  苍岩山 betekent letterlijk “groene klif” en is gelokaliseerd op zo’n 70 km van Shijiazhuang (Hebei, China). Cangyan Mountain is een bergtop van het Taihang gebergte en met zijn 1000 m hoogte is Cangyan Mountain hiervan de hoogste top. De combinatie van natuur en historische structuren door de mens gebouwd, zorgt voor een fantastisch uitzicht en een unieke sfeer. Cangyan Mountain bestaat uit 3 boeddhistische tempels. Waarvan de meest bekende de “Fortune Celebration Tempe” is die voor het eerst in de Sui dynastie gebouwd werd, het is de plaats waar de prinses van het Chinese rijk boeddhisme uitoefende. De tempels zijn mooi geïntegreerd in de topografie van de berg. Het beste voorbeeld is de “Bridge tower Hall”(侨楼殿), die bijna een onderdeel van de berg lijkt te zijn. Zoals de naam suggereert wordt dit gebouw ondersteund door een stenen brug die over de klif gebouwd is. Bijgevolg is deze ook de meest opmerkelijke bezienswaardigheid op Cangyan Mountain.

De Tower Bridge Hall op Cangyan Mountain lijkt weg te zweven in de wolken.

Aangezien Cangyan Mountain dicht gelegen is bij Shijiazhuang, leek het ons de perfecte daguitstap voor een zonnige herfstdag.

Ik had voornamelijk goede commentaar gelezen over Cangyan Mountain, maar toch – Tripadvisor, deze plek is zwaar ondergewaardeerd. Alleen al het ritje naar de berg was adembenemend. We konden niet geloven dat er zo’n fantastische uitzichten waren net buiten onze stad, zonder er iets over te weten!

Bij aankomst aan de ingang van Cangyan Mountain, waren we helemaal alleen. In China zijn er altijd overal mensen. Het was er zo leeg dat we ons oncomfortabel voelden. Stilte en sereniteit zijn we duidelijk niet meer gewoon. Al snel kwam de realisatie dat we vooral moesten genieten van dit rustige moment. Cangyan Mountain is zeker een bezoekje waard is, aangezien het uitzicht iets apart en fantastisch heeft. Dat er geen andere mensen waren, zorgde ervoor dat de ervaring veel intenser was. Dit deed me denken aan alle keren ik plaatsen bezocht heb in Shanghai of Beijing en we heel snel doorwandelden om van alle drukte weg te komen. Te vaak bezoek ik toeristische attracties om deze van mijn lijstje te kunnen schrappen. Als resultaat heb ik misschien die toffe Instagram foto, maar heb ik jammer genoeg niet genoten van de ervaring.

Fantastisch uitzichtje!

De klim naar de top van Cangyan Mountain is zeker niet hoog of lastig (geloof me want ik ben die persoon die na 10 minuten klimmen vraagt of we er al bijna zijn). Er is ook een kabelbaan die je naar de top van de berg kan brengen, maar die was op de dag dat Mathias en ik er waren gesloten. Als je van plan bent in Noord China te reizen of als je wilt ontsnappen aan het hectische Beijing dan is Cangyan Mountain zeker een aanrader.

We hebben ons zeker geamuseerd tijdens het bezoek aan Cangyan Mountain. Het was opmerkelijk om eens niet omringt te zijn door een groep Chinezen die selfies nemen en vieze snacks eten. De ervaring deed me beseffen dat reizen veel meer is dan enkel en alleen maar plaatsen van je lijstje schrappen. Het is vooral belangrijk om de tijd te nemen om op de berg te staan en écht te genieten van het uitzicht.

Fortune Celebration Temple

Hoe geraak je in Cangyan Mountain?

Wij zijn met de auto naar de berg gereden, dit duurde iets langer dan een uur. Er is ook een bus die uit het Xiwang bus station van uit Shijiazhuang vertrekt.