expatleven Lifestyle Persoonlijk

Het Expatleven

Het grootste deel van de tijd voel ik mij rusteloos. Wanneer ik thuis ben, dan verlang ik zo om te reizen. Wanneer ik reis, dan mis ik mijn comfortabele bed van thuis. Het is een eindeloze strijd.

Ik droomde er altijd van een wereldreiziger te zijn. Om plaatsen ver weg van thuis te ontdekken, zoals stranden zonder enige voetafdrukken of hiken zonder een andere persoon tegen te komen onderweg naar de top. Sommigen doen het echt, ze pakken hun rugzak en laten alles achter. Voor een lange tijd dacht ik dat dit de enige manier was om echte vrijheid te ervaren. Maar ik was mis.

Het idee om met gesloten ogen een pin op de wereldkaart te gooien, leek mij ooit het beste plan. Nu ik ouder ben, maakt deze gedacht me enkel ongemakkelijk. Ik hou ervan om een plan te hebben en zelf te beslissen waar ik naartoe ga. Wanneer ik Instagram foto’s zie of blogposts lees, dan ziet zo’n leven er natuurlijk fantastisch uit. Maar toen ik in Taipei aan het slurpen was van de beste beef noodles die ik ooit gegeten heb, stroomden de tranen langs mijn gezicht. Ik had niemand om deze ervaring mee te delen. Het duurde een tijdje voor ik begreep dat reizen met enkel een rugzak gewoon niet mijn droom was en dat dit helemaal oke is. Er zijn andere opties genoeg!

Ik vind geluk in mijn job, in een routine hebben en omringd worden door de mensen die ik graag zie. Wanneer ik te ver reis voor te lang, dan heb ik het gevoel dat ik een stukje van mezelf mis. De goede balans kwam er wanneer ik introk in mijn nieuwe appartement en die dag werd ik een echte aanhanger van The Expat Life.

Ik heb nog steeds de kans om te reizen naar fantastische plaatsen en iedere dag is een avontuur om het leven hier in China uit te zoeken. Op het einde van de dag kan ik me echter tegen mijn vriend in de zetel nestelen. Wanneer ik ons appartement binnen kom, dan betreed ik een andere wereld. Het voelt zo veilig en vertrouwd. En geloof mij er is nog meer dan voldoende te ontdekken wanneer ik de straat op ga. Ik krijg de kans om mensen te leren kennen van over heel de wereld. Ter gelijkertijd ook om vrienden te maken die enkel dit leven en deze plaats al heel hun leven lang kennen.

Het expatleven is zoveel meer dan reizen. Het is een levensstijl. Een levensstijl  die je helpt vrienden te maken over heel de wereld, één die je dwingt een nieuwe taal te leren, nieuwe gewoontes te creëren en om te gaan met de lokale mensen. Voornamelijk een levensstijl die je uit je comfortzone krijgt en je iedere dag opnieuw uitdaagt.

Zoals je ziet, werkt voor mij het expatleven zeer goed. Ik kan de 2 dingen die ik het liefste doe combineren: mijn job en de wereld ontdekken. Een expat zijn is een keuze en net zoals ik het doe, kan jij het ook doen. Er ligt zoveel kracht en vrijheid in het verleden achter je laten en je dromen te volgen. De wereld is vol van de opportuniteiten, je moet ze gewoon willen zien.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *