Hong Kong
Hong Kong reizen

Reisgids: weekend in Hong Kong

Ik hou absoluut van Hong Kong. Nadat ik Hong Kong voor de vijfde keer bezocht, was ik compleet weg van al de chaos en de energie. Zoals iedere wereldstad verlies je jezelf in alle drukte, het doet je voelen alsof je kan zijn wat je ook wilt zijn en doen wat je ook wilt doen. Het feit dat er in HK lekkere dim sum en stranden te vinden zijn, is een bonus. Het duurt nooit lang voor ik terug ga.

Na een aantal dagen wandelen doorheen Hong Kong waren mijn voeten volledig onder de blaren, maar ik begon de stad te begrijpen. Als ik nu denk aan Hong Kong, denk ik niet aan alle toeristische plaatsen. Ik denk aan de vochtige lucht en de mix van al het streetfood waarvan de geur doorheen de straten hangt. Ik denk aan de energie van de business mensen op de metro ‘s morgens en aan de veel te enthousiaste toeristen en families in de namiddag. Om de aantrekkelijkheid van de stad echt te begrijpen moet je haar verschillende lagen afpellen.

Als je slechts enkele dagen in Hong Kong doorbrengt, is het belangrijk er de juiste plaatsen uit te kiezen zodat je een goed overzicht hebt over de stad. Ik heb het onderstaande plan gevolgd wanneer ik aan mijn vriend Hong Kong voorstelde.

Hong Kong
Hong Kong

Dag 1

Start ‘s morgens op de the Fish and Flower market in Mong Kok. De meeste mensen verblijven in Kowloon aangezien het veel goedkoper is dan Central. Daarom is het goed om de dag te starten in het Noorden van Nathan Road. Kowloon is een meer verouderd en traditioneel deel van Hong Kong en ik hou van de vibe. Als je nog in de buurt bent rond lunch of brunch tijd, raad ik ten sterkste aan om naar One Dim Sum te gaan. De dim sum is fantastisch! Het restaurant heeft een Michelin ster, dus het moet wel waar zijn.

Na de Fish and Flower market, wandel Nathan road af of neem de metro naar Avenue of Stars. De wandeling langs Nathan Road is gezellig, er zijn veel toffe winkeltjes. Proef zeker de Pineapple Bun onderweg (deze smaakt wel helemaal niet naar ananas). Ik wandelde de hele weg, maar ik ben dan ook die persoon die zeg “oke, laten we wandelen” wanneer google maps 10 km aanduidt… dus voor het zekerste, check de afstand voor je mijn advies volgt!

Wanneer je aankomt bij de Avenue of Stars, moet je natuurlijk eerst de HK skyline aanschouwen en een selfie nemen. Want er is gewoonweg geen skyline zo mooi als deze van Hong Kong in de hele wereld. Nadat je een foto voor Instagram genomen hebt, is het tijd voor mijn FAVORIETE gedeelte van de dag: neem de ferry naar Hong Kong Island. Wanneer het op reizen aankomt, is een ferry nemen het allerfijnste reismiddel. Je hebt alle voordelen van reizen, zonder de nadelen. De spanning van naar een nieuwe bestemming te reizen, zonder al het gedoe zoals inchecken en met valiezen sturen. Het is echt de fijnste manier en super goedkoop.

Hong Kong
Our insta selfie!

Wanneer je aankomt op Hong Kong Island, kan je helemaal wandelen (wat opnieuw een lange afstand is) of de metro nemen tot in Causeway bay. Deze buurt is ideaal om te shoppen of rond te wandelen en de drukke levenstijl van de Hongkongers te observeren. Indien je een beetje honger krijgt, ga dan zeker tot aan Houston street (of food street). Deze straat heeft een aantal fanatische restaurants en is gewoonweg super gezellig.

Indien je voldoende tijd in Causeway bay hebt doorgebracht en de zon begint onder te gaan, is het tijd om door te gaan naar Victoria Peak. Mijn vriend en ik namen de dubbeldekker van Causeway bay tot aan Victoria Peak. Deze bussen zijn typisch voor HK en zie je overal op straat. Dit was een super leuk ritje en we kregen veel te zien van de stad. Leer van onze fouten en neem de bus van eerste keer in de juiste richting. Vertrek ook op tijd richting Victoria Peak, afhankelijk van het seizoen is er een lange rij om aan te schuiven. Je wilt zeker de zonsondergang op de top niet missen!

Hong Kong

 

 

Als je hierna nog energie hebt, ga dan zeker richting Soho voor het avondeten. Je kan wandelen vanaf Victoria Peak Station, en deze keer is het echt een korte afstand. Ik herinner me dit aangezien mijn voeten op dit punt al onder de blaren zaten. Soho is een fantastische buurt vol restaurants en bars. De atmosfeer is er gewoon geweldig en je kan er eten vinden van over heel de wereld.

De restaurants die ik geprobeerd heb en kan aanraden zijn BEP , een Vietnamees restaurant gebaseerd in HK. Zonder twijfel de beste gerechtjes die ik in mijn leven ooit geproefd heb. Mijn vriend en ik gaan altijd terug wanneer we in Hong Kong zijn. De prijs is  bovendien echt redelijk voor Hong Kong en het interieur is super gezellig! Een ander restaurant waar we erg van genoten hebben is La Vache, hier krijg je een steak en ongelimiteerde frietjes. Wanneer je in China woont en al eventjes geen deftige steak hebt gegeten is deze plaats echt de hemel op aarde. Het voelde al bijna een beetje als thuis, los van het feit dat de steak lang niet zo lekker smaakte als die van mijn Omie.

Dag 2

Indien je echt mijn schema van dag 1 gevolgd heb, dan doen je voeten vast veel pijn en ben je moe. Daarom gaan we vandaag dus ontspannen. Hong Kong heeft twee verschillende kanten. Een paar kilometers van de drukke stad zijn er een aantal plaatsen waar je helemaal tot rust kan komen. Neem er een dagje tussen uit naar Stanley beach  of klim tot de top van de mooie Dragon’s Back. Beiden zijn fantastische keuzes en tonen je de rustigere kant van HK. In de avond kan je relaxen in 1 van de vele rooftop bars.

Als je nog tijd hebt voor andere activiteiten, dan zou ik zeker de Tian Tian Buddha aanraden. Op deze plaats krijg je normaal gezien een fantastisch zicht over de stad.

 

Stanley beach
View over Stanley beach

Dit is het dan voor mijn reisgids naar Hong Kong!

Hoe dan ook, wat je ook doet, Hong Kong is fantastisch en zal zeker een sterke indruk nalaten. Indien je nog niet gereisd ben naar de stad, dan verdient ze zeker een plaatsje op je bucketlist. Hong Kong zal je zeker niet teleurstellen!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *