Japan reizen

Romantisch uitje naar Atami

Tijdens de week van de nationale feestdag hier in China, beslisten Mathias en ik om een tripje naar Japan te maken. We bezochten Tokyo, Atami en Lake Kawaguchiko. Zowel Tokyo als Lake Kawaguchiko zijn top topbestemmingen voor toeristen. Je kan er dan ook super veel info over vinden online. Voor Atami is dit helaas niet het geval.

Atami is de perfecte plaats voor een een romantisch uitje, je kan er namelijk zeker van zijn dat je wat quality tijd alleen met je partner kan doorbrengen. Met de nadruk op ALLEEN, want er loopt in Atami geen kat rond. De stad ligt op 1 uur rijden met de trein van Tokyo. Atami heeft dus een geweldige locatie, fantastische uitzichten, een mooi strand, vele bars, restaurants, hotels en alle faciliteiten om een top vakantiebestemming te zijn – toch verrassend genoeg, vonden wij de stad helemaal leeg. Bijgevolg hangt er een aparte sfeer doorheen Atami. Helemaal alleen met zijn tweetjes aan het ronddwalen in een mooie stad, ik beschreef dit als romantisch. Mijn vriend als een scene uit een horror film.

View over Atami

Hoe zijn wij in Atami terecht gekomen? Wel, we waren de kaart van Japan aan het bekijken toen we onze route uitstippelden. Mijn vriend merkte op dat Atami een goed punt zou zijn om te stoppen. Als we de plaats gegoogled hadden, zouden we snel ontdekt hebben dat er veel populairdere locaties zijn in de nabije omgeving, zoals lake Hakone. Maar dit deden we natuurlijk niet.

Achteraf gezien, was het een goede beslissing. Atami is misschien niet één van de populaire toeristische bestemmingen waar mensen in Japan naartoe reizen, maar in elk geval hebben Mathias en ik er een heel fijne tijd gehad. Het was een avontuur om rond te zwerven in de straatjes van Atami en deze dode stad te ontdekken. Net zoals ik in mijn blog over de Cangyan Mountain vermeld heb, is het pas echt ontspannend om ergens naartoe te reizen wanneer er geen druk is om alles te zien dat op je lijstje staat.

Wat Atami volgens mij het perfecte romantisch uitje maakt:

  • Fantastische uitzichten

Het metro station is gelokaliseerd in het midden van de heuvel. Als je naar beneden wandelt, bereik je het strand. Vanop het strand heb je een mooi overzicht over alle huizen en hotels op de heuvel. Atami is niet zo groot, dus je kan overal naartoe wandelen. De straatjes van Atami zijn super gezellig en om iedere hoek is er wel iets nieuws te ontdekken. Als je naar boven wandelt op de heuvel, krijg je een fantastisch zicht over de zee, het strand en de omliggende natuur.

port in Atami
Haventje in Atami
  • Luxueuze hotels

In Atami heb je een excellente keuze van hotels. Wij hebben er eentje gekozen vlak aan het strand, vanuit onze kamer hadden we een zicht op de zee en wanneer we onze ramen openzetten hoorden we het kalmerende geluid van de golven en de vogeltjes buiten. Hotels in Atami hebben in het algemeen een betere prijs/kwaliteit dan deze in de meer toeristische bestemmingen van Japan. Je kan er dus zeker een goede deal vinden!

Hotel in Atami
Ons hotel in Atami
  • De stad van de onsen

Een onsen (温泉)is een Japanese hot spring indoor of outdoor, waar je kan genieten van een héél warm bad. Atami is de stad waar ik mijn eerste onsen probeerde en meteen werd dit mijn favoriete ding in héél Japen  (en in Azië…. en in heel de wereld waarschijnlijk).

Atami is de hotspot voor natuurlijk, authentische hot springs. Dat de stad er bekend voor staat, kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Je ziet overal de stoom uit de daken van de huizen opstijgen.

  • Samen wensen om oud te worden in de Kinomiya tempel

De Kinomiya tempel is gekend als 1 van de power spots in Japan, dit betekent dat de plaats bovennatuurlijke krachten bezit. Dicht bij de tempel vind je de tweede oudste camphor boom van Japan, zijn leeftijd zou meer dan 2000 jaar tellen. De legende zegt dat er in de boom een Shinto god woont. Telkens je rond de boom loopt, wordt je leven verlengd met 1 jaar. De tempel zelf is prachtig en rustig net als de omliggende natuur.

Kinomiya Shrine
Kinomiya Shrine in Atami
  • Het lokale nachtleven

Hoewel Atami dood lijkt te zijn, kan je toch een goede nacht hebben in de bar straat. Wij zijn onze avond gestart in een bar die Doctor Smuggler noemt, daar kan je de barman vertellen wat voor smaken je in je drankje wilt. Hij kan je eender welke cocktail fixen. In dit geval moesten we wat wijzen en gebarentaal gebruiken, aangezien de barman geen Engels sprak. De andere bars in de buurt hebben ook interessante deals. Je betaalt een vast bedrag voor een zitje in de bar en ongelimiteerde drankjes voor 1 uur.

Wij hadden het geluk om de gastvrijheid van de lokale mensen van Atami te ervaren. We namen plaats naast een groepje Japanezen die ons de hele nacht rijstwijn en Karaoke aanboden!

Atami
Date night in Atami